25 C
Skopje
среда, октомври 16, 2019

Наместо шампон во шише, пробајте ги овие капсули кои се раствораат во вода

Kabtel golem pod glavno menu 14.10.2019

NOHBO drops се капсули за еднократна употреба кои се разложуваат во вода. Во нив може да се спакува шампон, регенератор, гел за туширање или крема за бричење.

Направени се од материјал добиен од растенија и кога ќе се помешаат со вода, се раствораат за 2-4 секунди.

Секоја година само во САД се фрлаат пластични шишиња од шампон со кои може да се наполнат 1.200 фудбалски игралишта, а потоа завршуваат на депонии или во океаните.

Целта на NOHBO  е да се елиминира целиот циклус на реупотреба или рециклирање на пластичните шишиња така што целосно ќе се исфрли пластиката од употреба.

 

Single use water soluble drops aim to eliminate plastic waste

No more bottles, no more waste! Single use, water soluble Drops containing shampoo.

Posted by Startup Selfie on Вторник, 02 јули 2019

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •