7.8 C
Skopje
понеделник, октомври 3, 2022

Зоолошката градина се опреми со нови електрични возила

Kabtel desktop

Зоолошка градина Скопје се опреми со нови електрични возила.

Електричните мотори ќе ја олеснат работата и движењето на зоо-негувателите низ градината.

Во иднина, ќе добиеме и електрични тротинети, а се планира целиот возен парк во Скопје Зоо да се обнови со возила на струја со цел да ја зачуваме животната средина и да ги мотивираме и другите во борба против загадувањето.


Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!