18.8 C
Skopje
среда, октомври 16, 2019

Најнова фотографија од рисот во националниот парк „Маврово“

Kabtel golem pod glavno menu 14.10.2019

Националниот парк Маврово објави фотографија од рис направена со помош на замка.

Фотографијата е во рамки на проектот за закрепнување на Балканскиот рис, кој се реализира во соработка со Македонското еколошко друштво (МЕД).

Балканскиот рис живее во планинските региони на Западна Македонија, особено околу националниот парк „Маврово“, како и на планините Мунела, Шебеник и Албанските алпи во Албанија. Според последните истражувања со фотозамки, потврдено е негово присуство и во западниот дел од Косово.

(Фото: НП Мавово)

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •