0.5 C
Skopje
среда, април 1, 2020

Виталиа се приклучува во борбата со климатските промени

Kabtel desktop

Виталиа во 2020 година се вклучува во борбата со климатските промени, иницијатива што ја покренаа Обединетите Нации и во која на различни начини се приклучија многу компании од светот.

Почнавме со транзиција кон биоразградлива амбалажа, замена на пластичните кеси со хартиени, како и воведување електрични возила во сопствениот возен парк. Исто така, почнавме со инсталирање фотоволтаици за соларна енергија-извор на енергија за производствените погони, селекција на отпад и исклучување на пластика за една употреба за потребите на фабриката и вработените, соопштија од Виталиа.

Со ваковиот чекор, целта на Виталиа е да ги инспирира и останатите компании да се вклучат во иницијативата и да придонесат на сличен начин, со иновативни идеи да дојдат до креативни решенија за климатските промени, додаваат од компанијата.

(instore.mk)

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •