14 C
Skopje
вторник, јуни 2, 2020

Со микроградината PICO можете да одгледувате растенија дури и во автомобилот

Kabtel desktop

Одгледувањето растенија дома ги нуди истите бенефити како и градината во двор. Имено, и во двата случаи добивате свежа храна и не ја загадувате околината, Но, во денешно време, кога има недостиг од урбан простор за живеење, не секој има место каде да засади градина.

Иако има многу системи и техники кои можете да ги примените во домот, PICO е најразновидната опција затоа што можете да го поставите каде било и сепак растенијата да растат најнормално.

Повеќето растенија имаат потреба од сончева светлина, па затоа мора да бидат поставени покрај прозорец. Честопати тоа значи да го пренамените просторот во домот. Но, PICO е поинаков затоа што можете да го поставите и на вертикални површини. Всушност, системот доаѓа во пакет со магнетен држач, кој може да се користи на фрижидер или на маса, како и стандарден држач за на ѕид и опција за поставување на прозорец, огледало итн.

Системот го добивате целосно склопен и се што треба да направите е да му додаде почва и семиња. Провидниот прозорец на предниот дел ви овозможува да видите кога треба да ги полеете со вода, што вообичаено е еднаш неделно. PICO е опремен со светло кое го поттикнува растењето, па затоа можете буквално да го поставите каде сакате, па дури и во автомобил.

За PICO моментално има кампања на Kickstarter, која завршува на 17 мај. Првите испораки се очекуваат веднаш по завршувањето на кампањата.

https://www.kickstarter.com/projects/hrbstn/pico-a-farm-in-your-palm-growing-is-fun-again

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •