15.8 C
Skopje
вторник, септември 28, 2021

Потпишување на договорите за изградба на фотонапонска електрана во Осломеј од 100 мегавати

Kabtel desktop

Во Владата денеска ќе бидат потпишани договорите за изградба на фотонапонска електрана по принцип на јавно-приватно партнерство во Осломеј од 100 мегавати.

На потпишувањето ќе се обратат премиерот Зоран Заев, генералниот директор на „АД ЕСМ“ Васко Ковачевски, сопственикот на „Фортис енержи електрик“ од Турција, Атилла Учкардеш, како и управителот на фирмата „ОСМ Солар-Скопје“, Константин Василев Ненов.

Фотонапонската електрана од 100 мегавати е конципирана од две постројки од по 50 мегавати во кои „АД ЕСМ“ ќе биде јавниот партнер со компанијата „Фортис енержи електрик“ од Турција и со „Солар про“ од Бугарија

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •