Мета: „Болт“ доаѓа во Македонија?

- Advertisement -

Доколку почне да функционира и во Скопје, Северна Македонија ќе стане првата земја во регионот на Западен Балкан во која „Болт“ ќе ги понуди своите услуги

Реклами на компанијата за мобилност „Болт“ периодов ги таргетираат граѓаните на Скопје, нудејќи им да возат и да заработуваат. Огласите на социјалните мрежи го отворија прашањето дали естонската компанија – конкурент на „Убер“, влегува на македонскиот пазар. Се чини дека Северна Македонија ќе биде првата земја во регионот на Западен Балкан во која „Болт“ ќе ги понуди своите услуги.

- Advertisement -

„Заработете дополнителни пари додека возите“, „Заработете дополнителни пари во 3 лесни чекори“, „0% провизија“ – вака стои во описите на рекламите што изминативе недели ги гледаат корисниците на Фејсбук и Инстаграм во земјава, а кои ги објавува компанијата за мобилност „Болт“. Преку ваквите огласи кои првпат се објавени на 25 септември, „Болт“ практично бара возачи кои би ги регрутирала за транспортните услуги што евентуално би ги понудила во Скопје.

Извор – Мета
Фото – Bolt.eu

Сподели!
- Advertisement -