Копенхаген почна експеримент – воведе четиридневна работна недела

- Advertisement -

Во Копенхаген денес почна експеримент со воведување на четиридневна работна недела, која ќе трае до крајот на годината. Во експериментот учествуваат вработени во 14 компании, а после пробниот период, четиридневната работна недела може да

Од една од компаниите кои се вклучени во проектот велат дека очекуваат променетото работно време да се одрази позитивно на работата на луѓето и на нивната продуктивност.

- Advertisement -

„Вработените ќе добијат неколку последователни слободни денови, а тоа значи и дека во слободното работно време ќе можат да ги наполнат батериите за да бидат свежи и спремни за новата работна недела“ велат оттаму.

(021)

- Advertisement -

(фото: Pixa Hive)

Сподели!
- Advertisement -