ВИДЕО: Документарна серија за Bugatti под водство на Римац

- Advertisement -

Bugatti Rimac на својот канал на YouTube лансира нова документарна серија наречена „Нова ера“. Во првата епизода Мате Римац, извршен директор на Bugatti Rimac, ја опишува својата визија за наследникот на Chiron, иновативниот пристап кој го направи концептот реалност, предизвиците со кои се соочи тимот и потребата неуморно да се стремиме кон совршенство во секое време.

„Bugatti е создаден од извонредни луѓе. Стоиме на рамениците на гигантите“, започнува Мате Римац на почетокот на филмот. „Кога се соочив со предизвикот што да правам следно, тоа воопшто не беше очигледно. Се работеше за поместување на границите, додека во исто време Bugatti се истакнуваше во дизајнот, квалитетот, деталите и изработката. И токму оваа визија е камен-темелникот на целосно новиот хиперспорт на автомобилите на Bugatti, сведоштво за испреплетувањето на иновациите и традицијата, осветлувајќи го патот за амбициозниот пат на Бугати напред“, објаснува Мате Римац.

- Advertisement -

Првата епизода од документарната серија ја истражува синергијата помеѓу легендарното наследство на Bugatti и врвната технологија на Rimac, со детали како ова партнерство го надмина скептицизмот и тргна по револуционерен пат напред.

Во првата епизода гледачите ќе добијат невиден поглед во срцето и умот на Мате Римац, сведок на страста, иновативноста и духот што ја дефинира следната генерација на хипер спортски автомобили Bugatti, како што објаснува Римац видеото во прилог.

- Advertisement -

(Vidi.hr)

(фото: Rimac)

Сподели!
- Advertisement -