Во пресрет на воведувањето на роботакси, компанијата на Римац го менува името

- Advertisement -

На само два дена пред претставувањето на целиот екосистем на урбана мобилност и идни услуги, компанијата Project 3 Mobility, основана од Мате Римац, го промени своето име и брендот. Како што наведоа, P3M или Project 3 Mobility станува Verne, а идната услуга развиена од компанијата ќе го носи името Verne по Жил Верн.

„Жил Верн во 19 век претстави слика за светот каков што ќе биде во 21 век, а беше исклучително прецизен во своето предвидување, поради што ја нарековме нашата компанија Verne по него. Исто како што пишуваше приказни за неверојатни авантури и нови пронајдоци, ние сакаме да создадеме возбудливи, нови пронајдоци што луѓето ќе ги користат во иднина. Исто како што Жил Верн ја користеше темата на патувањето како движечка сила во неговите приказни, ние во Verne ја користиме како инспирација за да ја обликуваме иднината исполнета со имагинативни иновации и вистински достигнувања. Името Verne го поврзуваме со идеи за истражување, технолошки напредок и човечка љубопитност. Верн ја разбира и ја применува психолошката привлечност на истражувањето засновано на приказни, комбинирајќи ја возбудата на креативното предвидување со возбудата од познатите авантури. Овој спој на идеи го прави брендот и иновативен и длабоко поврзан со традицијата на човечката желба за откривање и напредок“, објасни Игнацио Морело, креативен директор во Верн.

- Advertisement -

Тие додаваат дека инспирацијата ја нашле во неверојатниот начин на кој Жил Верн го замислувал потенцијалот на човештвото, така наречен по толку имагинативен и оригинален автор. Верн ја поттикнува човечката способност да сонува и да истражува надвор од доменот на познатото. Делата на Верн ја прикажуваа технологијата не како ладна безлична сила, туку како алатка за големи авантури и длабоки човечки односи.

Новиот бренд Verne ќе биде претставен во среда, на 26 јуни, во Загреб, во кампусот Римац, каде [to компанијата ќе го претстави целиот екосистем на урбана мобилност и сите функционалности на идната услуга.

- Advertisement -

(Zimo)

(фото: Wikimedia)

Сподели!
- Advertisement -