Почетна Тагови биопластика

Таг: биопластика

Британска студентка создаде биопластика која се распаѓа за само 6 недели

0
Британска студентка создаде биопластика која се распаѓа за само 6 недели. Пластиката е направена од отпадоци од риби, односно од крлушки и од алги....

Биопластика од манго и морски алги

0
Во потрага по одржливи алтернативи за пластиката 23-годишен стажант на Институтот за биолошка хемија на Academia Sinica во Тајван пронашол нов биоразградлив материјал. Денксибел...

Истражувачи од Полска сакаат да прават автомобили од пластика добиена од...

0
Истражувачи од групацијата Селена од Полска веруваат дека во автоиндустријата наголемо може да се намали емисијата на јаглерод диоксид ако наместо пластика се користат...

LEGO ќе прави коцки од биопластика направена од растенија

0
LEGO започнува со производство на дел од познатите коцки кои нема да бидат штетни за околината. Тие најавија дека оваа серија ќе биде изработена...

3Д печатени алги ќе ја исфрлат пластиката од употреба

0
Пластиката е тотална спротивност на зелениот и чист живот за кој се залагаме денес, но поради ниската цена и можноста за примена во мноу...