Почетна Тагови Обединето Кралство

Таг: Обединето Кралство

Иновативна технологија ќе ги претвори ридовите во Велика Британија во џиновски...

0
Компанијата RheEnergize создаде систем кој ридовите во Обединетото Кралство ќе ги претвори во вистински џиновски батерии. Нивниот систем функционира така што посебна течност...

Обединетото Кралство планира до 2030 година да користи само енергија од...

0
Британскиот премиер, Борис Џонсон, ги потврди плановите на владата целата земјанда се напојува со енергија произведена од турбини на ветар до 2030 година. Во...

Обединетото Кралство се бори со отпадот од храна со фрижидери поставени...

0
Овие заеднички фрижидери ќе помогнат да се реши проблемот со отпадот од храна. Рестораните, супермаркетите и домаќинствата во Обединетото Кралство го донираат вишокот храна....

Обединетото Кралство ќе воведе данок за пластична амбалажа

0
Како одговор на пластичниот отпад во кој се дави Земјата, владата на Обединетото Кралство воведува нов данок за пластична амбалажа. Како што е објаснето...

Поради страв од Брегзит без договор, компаниите отвораат нови магацини и...

0
Можното излегување на Британија од Европската унија без договор, односно т.н. тврд Брегзит, наведе неколку компании да почнат со подготовки за евентуалните пореметувања кои...

ВИДЕО: Англија ќе засади 10 милиони дрвја во борба против климатските...

0
Обединетото Кралство, односно Англија ќе засади 10 милиони дрвја во борба против климатските промени, за да се залови испуштетниот јаглерод диоксид во атмосферата и...

Обединетото Кралство планира да создаде нова шума со 50 милиони дрвја

0
Според организацијата Woodland Trust, Обединетото Кралство има значително помалку шума во споредба со другите европски соседи. Поради намалувањето на зеленилото исчезнаа многу животински и...