Instagram Stories веќе нема да исчезнуваат после 24 часа

- Advertisement -

Новите опции на Instagram се именувани како Stories Archive и Stories Highlights.

Instagram со новата надоградба на апликацијата, претстави приватна архива за корисниците каде тие ќе ги чуваат своите фотографии кои ги прикачиле преку опцијата Story. Корисниците ќе можат да изберат дали да ги чуваат овие фотографии во архивата, пишува Verge.

- Advertisement -

На корисниците им е овозможено и повторно објавување на некои Stories, со тоа што истово ќе може да биде направено со избор на повеќе Stories и споделување, на пример, за одбележување на некој настан. Во архивата истите ќе бидат прикажани според дата, од најнова до најстара.

 

- Advertisement -

 

Сподели!
- Advertisement -