Ова се најдобрите десет авиокомпании во Европа за 2017

- Advertisement -

Веб страницата за авијација Skytrax го објави годишното рангирање на најдобрите авиокомпании во светот. За 2017 година, пет европски авиопревозници се најдоа помеѓу првите дваесет најдобри авиокомпании во светот.

Рангирањето направено од Skytrax е врз основа на информации добиени од 19,8 милиони патници од 105 различни држави. Анкетата опфатила 325 авиокомпании кои биле оценети според 49 различни параметри.

- Advertisement -

Најдобро пласираните авиокомпании глобално, традиционално се оние од Азија кои се сериозна конкуренција за европските. Една европска авиокомпанија, British Airlines, последен пат била на првото место во 2006 година.

Еве ја листата на десетте најдобри европски авиокомпании.

- Advertisement -

10. Virgin Atlantic Airlines

9. Aeroflot Russian Airlines

- Advertisement -

8. Norwegian Airlines

7. Finnair

6. KLM Royal Dutch Airlines

5. Air France

4. Austrian Airlines

3. Swiss International Air Lines

2. Turkish Airlines

1. Lufthansa

Сподели!
- Advertisement -