6.5 C
Skopje
четврток, декември 12, 2019

Холандската амбасада ќе поддржува менторирање жени претприемачи

Kabtel desktop

Македонската мрежа на ментори со поддршка на Холандската амбасада во Скопје, го најавува новиот менторски циклус за жени претприемници и професионалци што ќе се спроведе во текот на годинава и истиот ќе вклучува учесници од Македонија, Косово, Албанија и Холандија.

Целта на проектот е да ги поврзе претприемничките и професионалците од регионот преку соодветно креирана менторска програма, а во исто време да реализира професионално поврзување со бизниси и профеесионалци од Холандија.

Во оваа програма ќе бидат вклучени 30 учесници од регионот како и 15 ментори од Холандија.

За таа цел, Македонската мрежа на ментори во соработка со Сојузот на стопански комори на Македонија организира инфо сесии во Скопје, Тирана и Приштина.

Информации за инфо сесиите, повикот и аплицирањето задно со критериумите што треба да бидат исполнети, можат да се најдат на слендиот линк http://internationalmentoringplatform.org/forum.php#.

Повикот трае до 15 февруари годинава, а резултатите ќе бидат објавени на 20 февруари.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •