6.5 C
Skopje
четврток, декември 12, 2019

Српската платформа Playerhunter е LinkedIN за спорт

Kabtel desktop

Српската дигитална компанија Playerhunter преку кампања за докапитализација преку популарната платформа за групно финансирање Crowdcube од Велика Британија за само две недели собра повеќе од 420.000 евра. Компанијата, чиј производ е дигитална платформа за поврзување на фудбалери, менаџери, скаути, тренери, клубови и целиот фудбалски свет на едно место и на сајтот ја нарекуваат LinkedIn za sport, планира да подигне дополнителни 570.000 евра стерлинг капитал и да го продолжи својот вртоглав раст, веќе е на 75% од остварување на целта.

Принципот на групно финансирање овозможува секој полнолетен поединец да инвестира во одреден проект и да стане негов косопственик. Playerhunter веќе доби упешна поддршка од програмата Virgin Startup, исто така од Велика Британија, и тоа како прва компанија надвор од Обединетото Кралство која ја добила поддршката од програмата, пишува Bizlife.

Кон крајот на парил годинава Playerhunter веќе имаше повеќе од 85.000 регистрирани корисници и додека тој број непрекинато расте, претставена е нова верзија на апликацијата за мобилни телефони на оперативниот систем Android, а наскоро стигнува и верзијата за iOS. Компанијата продолжува со унапредување на платформата и кога станува збор за новите функционалности како што се директните пораки и нов вид профили на корисниците.

„Ја избравме Сrowdcube како партнер поради фактот дека после анализата на пазарот, видовме дека ни одговара на потребите од аспект на работата и публиката која ја привлекува бидејќи сакавме да ја отвориме вратата и за помали инвеститори, не само за големи програми или финансиски институции“ вели Стеван Радак, директор и соосновач на Playerhunter.

Остануваат уште помалку од 30% до остварување на крајната цел на Playerhunter на Crowdcube, а кампањата е отворена и за земјите од регионот. Доколку сакате да ја поддржите српската платформа, можете тоа да го направите на следниот линк https://www.crowdcube.com/companies/playerhunter/pitches/qrrBkq.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •