6.7 C
Skopje
недела, декември 8, 2019

Дневни Архиви: мај 28, 2018

Најкраткиот меѓународен лет трае само осум минути

Само осум минути трае летот на најновата авио-линија од Аруба, карипскиот остров под суверенитет на Холандија до градот Пунто Фихо во северниот дел на Венецуела....

Научниците сакаат до 2030 година да направат мапи од морското дно

Користејќи податоци кои ги собираат со подземни дронови, трговски и рибарски бродови и истражувачи, нов научен проект планира до 2030 година да направи мапи...

Кина ја помина Русија по инвестиции во Србија

Проектите кои кинески инвеститори ги имаат започнато во соседна Србија, имаат вредност од околу 3 милијарда евра. Кина досега има инвестирано околу 600 милиони...

 Голем интерес кај фирмите за финансиска поддршка од државата

Над 320 компании подигнале апликации за проекти со кофинансирање од владиниот План за економски раст, јави викендов АлсатМ. Преку третиот столб од Планот за економски...

IBM ги повикува програмерите од целиот свет да направат решенија за заштита од катастрофи...

IBM и партнерите ја покренаа глобалната иницијатива Call for Code. Овој амбициозен проект треба да ги обедини сите стартап компании, академската заедница и софтверските...

НАЈПОПУЛАРНИ