21 C
Skopje
вторник, август 11, 2020

Акцизите за цигари и алкохол нема да се плаќаат однапред

Kabtel desktop

Новиот Закон за акцизи предвидува акцизата за тутунските производи и алкохолните пијалаци да се плаќа со пуштање на производот во промет.

Министерството за финансии соопшти дека во пакетот од осум мерки и предлог-закони е изготвен и предлог-закон за заштита на потрошувачи при договори за потрошувачки кредити.

Со него се става лимит на трошоците за подигнување кредити од финансиски друштва, што ќе влијае на нивно намалување. Изготвен е нов Закон за акцизи, кој предвидува повеќе поволности. Се предвидува и акцизата за тутунските производи и алкохолните пијалаци да се плаќа со пуштање во промет на производот. Досега таа се плаќаше однапред, со подигањето на акцизните марки, соопшти Министерството.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •