21 C
Skopje
петок, јуни 5, 2020

Ова се најуспешните ресторани и хотели во Македонија

Kabtel desktop

Министерството за економија ги додели традиционалните признанија за најуспешните во сферата на туризам и угостителство во Македонија 

Во главниот град се лоцирани најуспешните ресторани во земјава. Признанијата за најдобри ресторани отидоа кај:

 • Пелистер
 • Македонско село и
 • Фор

  Најуспешните хотели  за езерски туризам се:

 • Макпетрол – Струга
 • Лаки Хотел и Спа – Охрид
 • Силекс– Охрид
 • Хит– Дојран

  Во планински туризам најуспешни хотели се:

 • Аурора –ресорт – Берово
 • Бел Камен –Радовиш
 • Радика– Маврово
 • Скардус– Попова Шапка

Сe работи за традиционални награди кои се доделуваат по повод Светскиот ден на туризмот – 27 септември.

Сподели!
 •  
 •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
 •  
 •