Ова е најевтиниот електричен автомобил во светот – чини помалку од 9.000 долари

- Advertisement -

Ова е најевтиниот електричен автомобил во светот. Кинеската автомобилска компанија Great Wall Motor го претстави ORA R1 со почетна цена од малку повеќе од 8.000 долари. Овој автомобил е остварување на соништата на сите екологисти.

Атомобилот го има во пет различни бои и доаѓа со систем за вештачка интелигенција. ORA R1 се „буди“ со зборовите „Здраво, ORA“ („Hello, ORA“). Повеќе од 60% од телото на автомобилот се направени од многу цврст челик.

- Advertisement -

Сподели!
- Advertisement -