21 веб страници со прекрасни бесплатни фотографии (2 дел)

- Advertisement -

Фотографиите отсекогаш се интегрален дел од дизајнот. За жал, се навикнавме да гледаме неинвентивни и монотони фотографии, од кои голем дел се и многу скапи. Сепак, има се поголем број веб страници каде што има одлични фотографии, а најдобро од се е што се бесплатни. Еве листа со некои од тие веб страници, каде што фотографиите не се со заштитени авторски права, што значи дека можете да ги копирате, да ги менувате, да ги дистрибуирате и да работите со нив без да барате дозвола од некого.

8. Gratisography
Gratisography нуди бесплатни фотографии со висока резолуција кои можете да ги користите за персонални или комерцијални проекти. Нови фотографии се додаваат секоја недела и не се заштитени со авторски права. Сите фотографии ги прави Рајан Меквајер од Bells Design.

- Advertisement -

9. Freestocks.org
Freestock нуди голем избор на високвалитетни фотографии заштитени со лиценцата Creative Commons CC0.

10. Picography
Picography содржи убави бесплатни фотографии кои ги прави Дејв Мејер и други фотографи. Сите се заштитени со лиценцата Creative Commons CC0.

- Advertisement -

11. MMT STock
MMT Stock е колекција од фотографии со висока резолуција кои ги прави Џефри Бетс. Џефри сака да ги споделува фотографиите од компјутери и работни простории, како и фотографии од цвеќиња и природа. Сите фотографии се заштитени со Creative Commons CC0.

12. Picjumbo
Picjumbo е збирка од целосно бесплатни фотографии за комерцијална или приватна употреба. Нови фотографии се додаваат секој ден и можете да избирате од различни категории како апстрактни, мода, природа, технологија и многу други.

- Advertisement -

13. Kaboom Pics
Kaboom Pics има голем избор на висококвалитетни бесплатни фотографии со различна тематика: апстрактни, градови/архитектура, мода, пејзажи и многу други. Фотографиите може да се користат за комерцијална употреба, но не смеат да се редистрибуираат или да се продаваат.

14. SkitterPhoto
SkitterPhoto нуди голем избор на бесплатни фотографии, сите заштитени со лиценцата Creative Commons CC0. Сите фотографии се автентични и направени од сопствениците на Skitterphoto.

Сподели!
- Advertisement -