6.5 C
Skopje
четврток, декември 12, 2019

21 веб страници со прекрасни бесплатни фотографии (3 дел)

Kabtel desktop

Фотографиите отсегокаш се интегрален дел од дизајнот. За жал, се навикнавме да гледаме неинвентивни и монотони фотографии, од кои голем дел се и многу скапи. Сепак, има се поголем број веб страници каде што има одлични фотографии, а најдобро од се е што се бесплатни. Еве листа со некои од тие веб страници, каде што фотографиите не се со заштитени авторски права, што значи дека можете да ги копирате, да ги менувате, да ги дистрибуирате и да работите со нив без да барате дозвола од некого.

15. Life of Pix
Life of Pix е ресурс креиран од креативната агенција LEEROY кој нуди бесплатни фотографии со висока резолуција бес никакви авторски права.

16. Little Visuals
За жал, сопственикот на страницата почина, но неговите фотографии остануваат. Сите фотографии се бесплатни, но заштитени со лиценцата Сreative Сommons CC0.

17. New Old Stock
Винтиџ фотографии од јавни архиви кои може да се користат бесплатно и бес органичувања со авторски права.

18. Jay Mantri
Седум нови фотографии се додаваат секој четврток, сите заштитени со лиценцата Creative Commons CC0. Џеј Мантри објавува навистина одлични фотографии со различна тематика.

19. Epicantus
Epicantus содржи бесплатни фотографии со висока резолуција кои може да се користат за други веб страници, за блогови, за дизајнирање. Сите се заштитени со лиценцата Сreative Сommons CC0.

20. ShotStash
ShotStash нуди голем избор на фотографии кои се додаваат секој ден и се бесплатни за комерцијална или приватна употреба.

21. StyledStock
StyleStock нуди бесплатни фотографии за секоја жена претприемач. Колекцијата е целосно бесплатна за комерцијална и приватна употреба.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •