Диносаурус од рециклирано железо во скопската зоолошката градина

- Advertisement -

Диносаурус од рециклирано железо во скопската зоолошката градина во Скопје денеска е поставен еден од трите диносауруси, скулптури на уметникот Андреј Миневски.Изработени се од рециклиран железен отпад и досега беа во паркот во населбата Автокоманда.

Диносаурусите во Зоолошката ќе стојат до јуни, а авторот Миневски ќе прави еден и на самото место.

Сподели!
- Advertisement -