22 C
Skopje
петок, август 7, 2020

Паметен појас им овозможува на жените кои користат сурогат мајка да ги почувствуваат движењата на своето бебе

Kabtel desktop

Овој појас кој се става околу половината на жената им овозможува на жените кои не можат да раѓаат и наместо тоа, користат сурогат мајка, да ги почувствуваат движењата и ударите на бебето во стомакот. Hug Belt на компанијата Huggies се состои од два појаси.

Првиот појас го носи сурогат мајката околу стомакот. Тој појас преку електронски сензори ги детектира сигналите на движењето на бебето во матката. Тие сигнали потоа се испраќаат до вториот појас, кој го носи идната мајка на бебето. Вториот појас во реално време ги реплицира сите удари и сите движења на бебето.И тоа на истата локација каде што удрило или протегнало рака.

На местото каде што удрило или придвижило нога или рака се појавува и светлина. Овој појас е специјално дизајниран за жените кои не можат да ги носат сопствените бебиња во матката и да не бидат лишени од најинтимните моменти на бременоста.

Smart belt lets others experience the baby kicks a pregnant mom feels

This belt allows parents using a surrogate to feel the baby move and kick.

Posted by Startup Selfie on Петок, 08 март 2019

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •