Ќебе за 20 минути ќе го изгасне запалениот автомобил

- Advertisement -

Ова ќебе може да гаси запалени автомобили. Bridgehill Car Fire Blanket го изолира пожарот од запалениот автомобил за само 20 секунди и ја избегнува опасноста отворениот оган и чадот кој се создава да влијаат негативно на луѓето кои се наоѓаат во близина.

Како се употребува? Пожарникарите го одвиткуваат ќебето, кое на краевите е врзано со јажиња за да може да се држи во рака, и едноставно го покриваат целиот автомобил со ќебето. Потоа целосно го завиткуваат од сите страни и го остават така 20 минути за да се осигураат дека пожарот е изгаснат.

- Advertisement -

Ова ќебе е идеално решение за хотели, бродови, шопинг центри, болници, паркинзи, тунели и други места каде што има голема концентрација на автомобили.

Car Fire Blanket

This blanket can isolate a car fire in less than 20 seconds.

Posted by Startup Selfie on Четврток, 07 март 2019

Сподели!
- Advertisement -