ВИДЕО: Оваа вазна всушност е апарат за гаснење пожар

- Advertisement -

Оваа навидум обична сталена ваза има двојна функција – таа е маскиран апарат за гаснење пожар кој го гаси пожарот за неколку секунди. Главната цел на вазната е да ги поттикне луѓето да почнат да купуваат апарати за пожар за домовите.

Firevase е создадена од страна на подружници на Samsung. Вазната е така дизајнирана за лесно да се вклопи во внатрешниот декор, каде што истовремено ќе биде на дофат на рака во случај на пожар. Вазната е наполнета со калиум карбонат, кој е поставен во надворешниот слој, додека во внатрешниот слој може да се наполни вода и навистина да се чуваат цвеќиња.

- Advertisement -

Ако некогаш се појави пожар, вазната треба да се фрли во правец на огнот. Таму ќе се ослободи калиум карбонатот и автоматски почнува ладење.

Throwable fire extinguisher that looks like a flower vase

This flower vase doubles as a fire extinguisher.

Posted by Startup Selfie on Петок, 29 март 2019

Сподели!
- Advertisement -