Еве како најлесно се бере овошје

- Advertisement -

Земјоделството е доста тешка и макотрпна работа. Одгледувањето од семка или мало гранка до вистинско дрво кое дава плодови или нива преполна со род е тешко, но задоволството кога ќе се собере родот е неизмерно.

Сепак, зошто да не се олесни уште еден аспект од работата, како на пример, берењето овошје. Сега берењето овошје може да биде полесно од кога било благодарение на овој систем кој ги собира овошките од земја. Компанијата Huemer Obsternetetechnik го креираше овој штедач на време.

- Advertisement -

Составен е од метални ролни направени од нерѓосувачки челик и жица и садови за складирање во предниот дел. Системот е еден вид на количка која ја туркате додека ролните сами се прилагодуваат на овошките и на теренот под нив. Тоа значи дека лесно може да се користи на каква било површина и да собира овошки кои се високи максимум 15 см.

Fruit Collector

These innovative fruit collectors help save lots of time during the harvest season via Obsterntetechnik Huemer

Posted by Interesting Engineering on Сабота, 23 март 2019

Сподели!
- Advertisement -