33 C
Skopje
четврток, јули 2, 2020

Како да станете милионер пред да наполните 30 години?

Kabtel desktop

Да се биде богат и да се стане милионер е табу тема, а да се тврди дека може да се стане милионер пред 30-тата година е навистина нестварно. Но, тоа не би требало да биде толку табу и да се смета дека е невозможно, особено не во денешно време.

Еве седум чекори кои треба да ги направите за да станете милионер, а ако ги следите, и вие ќе бидете еден од милионерите.

Штедете за да инвестирате, а не само колку да штедите
Единствената причина да штедите пари е за да можете да инвестирате. Ставете пари на своите сметки во банка и не ги користете за ниѓто, па дури ни во итни случаи затоа што тоа ќе ве мотивира да ги зголемите своите приходи.

Избегнувајте долгови кои не го зголемуваат протокот на пари
Нека ви биде правило никогаш да не влегувате во долгови за нешто што нема за возврат да ви донесе пари. Имено, богатите луѓе коистат кредити само за да инвестираат и да го зголемат своето богатство, додека сиромашните луѓе се задолжуваат за да купат нешто кое го имаат богатите луѓе.

Не се однесувајте со парите како да се љубоморен дечко или девојка
Милиони луѓе сакаат финансиска слобода, но само оние на кои тоа им е приоритет имаат милиони. За да се збогатите, но и да имате друг вид финансиска слобода тоа треба да ви биде приоритет. Парите се како љубоморен партнер – ако го игнорирате, и тој ќе ве игнорира или уште полошо, ќе ве остави поради некој кој го сака.

Надминете ја својата конкуренција
Парите не знаат за време, распореди или празници и не би требало ни вие да ги имате. Парите сакаат луѓе кои имаат одлична работна етика. Никогаш не се обидувајте да бидете најпаметни или насјреќни – само бидете сигурни дека можете да ги надминете луѓето околу себе.

Нема смисла да се биде сиромашен
Сите барем еднаш сме биле сиромашни и тоа навистина не е забавно. Затоа, тргнете ги сите идеи за тоа како е во ред да се биде сиромашен. Успехот е во тоа како да се вратите назад кога веќе сте на дното.

Имајте ментор милионер
Најголем дел од нас се израснати во семејства од средна класа или дури во сиромашни семејства, па сме се држеле до некои граници и идеи на таа средина. Битно е да се проучуваат и да се учи од милионерите за да го научите нивниот начин на размислување, принципите и да ги дуплирате нивните успеси. Најголем дел од богатите луѓе великодушно го шират своето знаење и ресурсите, па зошто да не го искористите тоа?

Штедете пари
Еден од чекорите кои треба да ги направите е да се фокусирате на постапно зголемување на приходите. Почнете да ги следите своите пари затоа што тоа ќе ве присили да ги контролирате приходите и да ги видите сите можности пред вас.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •