Вечерва во 19:30 часот ќе се одржи уште едно ноќно искачување до Милениумскиот крст на Водно.

Овој настан е од јавен карактер, што значи на оваа вечерна прошетка може да учествуваат сите оние кои мислат дека имаат доволно кондиција да се искачат до Милениумскиот Крст.

- Advertisement -

Патеката по која ќе се пешачи е долга речиси 5 км и се пешачи околу 1:30 до 2:00 часа.

Стартно и собирно место- пред “Оу. Кочо Рацин”. во 19:15 часот. (на истото место групата треба да се врати на полноќ)

- Advertisement -

-Доколку има заинтересирани кои сакаат да тргнат од средно Водно, треба да бидат Кај фонтаната во 20:15 часот.

Ќе има 1 официјални паузи:
– На Средно Водно (5 до 10 минути)

- Advertisement -

Задолжителна опрема:
– Соодветни чевли за пешачење
– фенерче*
– резервна маица
– вода
– овошје, и храна по избор
– Ранец
– Фотоапарат
– Пари за чај

НАПОМЕНА: Доколку се пријави некој со послаби кондициони способности, организаторите препорачуваат да се искачи само до Средно Водно.

Секој учествува на своја одговоост.