25 C
Skopje
среда, октомври 16, 2019

Оваа преносна турбината може да произведува струја на која било река

Kabtel golem pod glavno menu 14.10.2019

Ова е Idеenergie речната турбина. Турбината има неколку паметни опции кои и овозможуваат да функционира на најголем дел од реките. Реките се одличен извор на зелена, обновлива енергија и можат да обезбедат енергија 24/7

Idenergie River Turbine може да ги задоволи потребите за енергија на една голема куќа. Има максимален капацитет од 12 киловат-часови дневно, а дизајнирана е да може да функционира и во плитки води од околу 60 см. Турбината може да генерира исто енергија колку 12 соларни панели заедно.

Речиси не е потребно никакво одржување на турбината, а генераторот е 100% водоотпорен. Направен е од алимуниум и нерѓосувачки челик и нема ограничен век на траење. Инспирирани од концептот на мебелот на ИКЕА, оваа турбина ја добивате расклопена за да може да се транспортира секаде.

За поставување на турбината на самата река се потребни тројца луѓе без никакво претходно искуство.

Optimal Power Anytime

This turbine can be easily set up in a river to generate clean energy via Idénergie

Posted by Interesting Engineering on Сабота, 29 јуни 2019

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •