12.9 C
Skopje
понеделник, октомври 21, 2019

Фабриката „Тиамо“ отвори нов погон за преработка на месо

Фабриката „Тиамо“ отвори нов погон за преработка на месо во Глумово, општина Сарај. Станува збор за инвестиција вредна четири милиони евра, дел поддржана од ИПАРД.

Ова е резултат на нашата макотрпна работа повеќе од десет години, на нашата долгорочна, развојна цел, но и резултат на институционалната поддршка, рече Хајурн Сулејмани, сопственик на фабриката.

Вградена е современа и напредна технологија според меѓународните стандарди за поефикасно, полесно, побрзо и поквалитетно производство. Во погонот ќе има 30 нови вработувања.

„Тиамо“ е само еден доказ како кога некое семејство се посветува на бизнисот, резултатите не изостануваат, особено ако има поддршка од локалната и централната власт. Ова нека биде почеток. По десет години очекувам повторно да е соберете за нов капацитет, рече градоначалникот Реџепи.

Новиот објект за преработка на месо во Глумово е на површина од 3.000 квадратни метри.

Извор – www.instore.mk

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •