7.6 C
Skopje
сабота, февруари 22, 2020

Дневни Архиви: јули 16, 2019

Ова е првиот хеликоптер во светот со сопствен падобран

Zephir е хеликоптер опремен со сопствен падобран. Zefhir има иновативен балистички падобрански систем за спасување. Падобранот се наоѓа веднаш на главниот ротор и е...

Еколошката категоризација на возилата нема да биде задолжителна

Еколошката категоризација на возилата нема да биде задолжителна, a некатегоризираните возила нема да смеат да се управуваат во забранетите зони за движење на возила...

Ќе се презентираат можностите за трет мобилен оператор на ITU Telecom World

Владата  на денешната 144-та редовна седница, ја разгледа и усвои Информацијата за формирање Работна група за презентација на Македонија на ITU Telecom World 2019...

Xoom нова услуга на PayPal за трансфер на пари во Европа

Платежната компанија PayPal се проширува и на европскиот континент преку својата услуга за трансфер на пари – Xoom. Услугата ќе биде достапна во 32...

InstaPrivy е преносен личен тоалет

InstaPrivy е најразличното решение за инстант тоалет во светот. Овој преносен персонален тоалет е многу практично решение за моменти кога немате пристап до вистински...

Роботи во дистрибутивниот центар на хрватска „Атлантик група“

Хрватската компанија за роботика, „Гидеон Брадрс“ покрена заеднички проект со „Атлантик група“, една од водечките прехранбени компании и дистрибутери на стока за широка потрошувачка...

Уникатна идеја на Михаил Стевчев: Со секоја резервација на booking.com преку Treebanks, садите едно...

Од секоја резервација на booking.com да се засади дрво, е уникатна идеја на кој младиот инженер Михаил Стевчев кој реши да даде свој придонес...

НАЈПОПУЛАРНИ