19 C
Skopje
понеделник, јуни 1, 2020

Ќе се презентираат можностите за трет мобилен оператор на ITU Telecom World

Kabtel desktop

Владата  на денешната 144-та редовна седница, ја разгледа и усвои Информацијата за формирање Работна група за презентација на Македонија на ITU Telecom World 2019 и го задолжи министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски да ја состави и предводи нашата делегација на овој настан, кој претставува можност за промоција и привлекување странски инвестиции во земјата во сферата на телекомуникациите и ИТ секторот, како и поврзување со потенцијални партнери од областа на дигитализацијата на глобално ниво.

Присуството на овој настан отвора можност за презентирање на бизнис климата и постигнатите резултати во областа на телекомуникациите и презентација на можностите за трет мобилен оператор во земјата

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •