23 C
Skopje
сабота, август 15, 2020

Алкалоид инвестира во Словенија

Kabtel desktop

Алкалоид АД Скопје изврши дополнително вложување во постојното друштво во Република Словенија по пат на зголемување на основната главнина.

Од компанијата информираат дека вложувањето се извршило во АЛКА-ЛАБ ДОО Љубљана, каде што се инвестирани 400.000 евра наменети за проширување на капацитетите на хемиската лабораторија за тестирање на лекови. Друштвото е во 100% сопственост на Алкалоид АД Скопје.

Со оваа инвестиција компанијата ги продолжува активностите за понатамошно ширење на своите операции на пазарите на земјите членки на Европската унија, како и зајакнување на позициите на овие пазари.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •