Lifewand е гаџет кој ќе ги спаси вашите деца од задушување со храна или играчки

- Advertisement -

Lifewand е гаџет кој е одобрен од американската Агенција за храна и лекови, патентиран, лесен за употреба кој е дизајниран од страна на медицински инженери со цел да помогне во вадењето храна, играчки или каков било друг предмет кој го ппречува дишењето кај децата. Задушувањето со храна или играчки е една од најчестите причини за смрт на децата помали од 14 години. Просечното време за пристигнување на итната помош е над 7 минути, но тоа не е доволно брзо. Ако некој од семејството почне да се задушува, во ваши раце е нивниот живот.

Фокусот на дизајнот е ставен на тоа секој, без оглед на нивната физичка сила или медицинска обука, да може брзо и лесно да му помогне на некоее дете или друга личност што се задушува. Гаџетот е направен од најнапредни материјали и е тестиран според најстрогите стандарди за квалитет. Lifewand е квалитетен гаџет кој треба да го има во секое домаќинство, градинка или училиште.

- Advertisement -

Lifewand во себе има пружина и генерира можен, но безопасен вакуум за да го зивади кој било предмет заглавен во грлото на детето. Дизајниран е да го може да го користи секој и не мора да сте медицинско лице за да го користите. Се што треба да направите е да го притиснете Lifewand на устата и носот на детето, а Lifewand ќе си ја заврши својата работа.

Сподели!
- Advertisement -