Фото: Персеидите низ објективот на македонските инстаграмџии

- Advertisement -

Синоќа граѓаните имаа прилика да го посведочат ѕведениот спектакл на Персеидите, со тоа што годинава тоа беше пропратено и со полна Месечина. Но, иако тоа само го отежна набљудувањето, дел од македонските инстаграмџии успеаја да го доловат метеорскиот дожд.

Во продолжение, подгледнете неколку фотографии од Персеидите над нашата земја:

Stojan Stojanovski2S@Stojan2s

Perseid meteor and wildfire last night

View image on Twitter

(Извор: www.radiomof.mk)

Сподели!
- Advertisement -