21.8 C
Skopje
среда, октомври 4, 2023

Бизнисмените го поздравуваат враќањето на рамниот данок

Kabtel desktop

Стопанската комора на Македонија ја поздравува одлуката на Министерството за финансии за одложување на примената на Законот за данок на личен доход, како позитивен пример за земање предвид на барањата на бизнис заедницата.

„Ја поздравуваме одлуката особено зашто таа е резултат на направените анализи и од страна на надлежното Министерство, кои во најголем дел ги потврдија и нашите согледувањата како најстара и најбројна бизнис асоцијација. Остануваме на ставот дека за системски промени со финансиски импликации врз бизнисот, задолжително и континуирано мора да се спроведуваат јавни консултации и дијалог со Комората како застапник на реалниот сектор во државата, во насока на обезбедување поволно деловно опкружување и создавање применлива законска регулатива“, наведува Комората.

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!