18 C
Skopje
среда, јули 8, 2020

Со SwitchBot и завесите во вашиот дом ќе станат паметни

Kabtel desktop

SwitchBot е иновативен гаџет кој има вграден сензор за детектирање на сончевата светлина. Така може да помогне во заштедата на енергија и автоматски да ги затвора завестите летно време преку ден кога е жешко. Може и да се намести автоматски да се отвораат завесите на зима преку ден за да се затопли собата со сончевата енергија.

Има и соларна лента со која батеријата на SwitchBot ќе се полни со сончева енергија и ќе се елиминира потребата од постојано полнење на батеријата. Можете да го програмирате кога ќе излегувате автоматски да се затворат завесите кога не сте дома за да не привлечете некој крадец. Можете да ја отворите апликацијата и да проверитр дали завесите се затворени или може автоматски да се отвораат на интервали за луѓето да добијат впечаток дека има некој дома.

За разлика од некои други производи, кои поддржуваат само одреден вид завеси и корнизи или се премногу гломазни, SwitchBot може да се стави на различни корнизи и на различни завеси. Исто така, има опција за безжично поврзување.

SwitchBot Curtain

This gadget can make your curtains smart in seconds.More info: http://bit.ly/2NntOGS

Posted by Startup Selfie on Вторник, 05 ноември 2019

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •