17 C
Skopje
сабота, јули 11, 2020

Digital for Entrepreneurship – конференција за претприемништво, развој и иновации

Kabtel desktop

Со преку 35.000 настани во повеќе од 170 земји, Европа и оваа година ја одбележува European SME Week, иницијатива која во С. Македонија се организира 11та година по ред.

Под наслов “Digital for Entrepreneurship“ во среда, 20.11.2019, 10.00 часот, во City Hall – Скопје, ќе се одржи серија на панели во рамките на „European Day of the Entrepreneur“, а во организација на European Business Association, Град Скопје и Piksel, поддржана од EOS Matrix и Тиквеш, на која ќе се зборува на неколку актуелни теми, со цел олеснување на мисијата и предизвикот со кој претприемачите се соочуваат во денешно време, како и можностите и предизвиците кои што дигитализацијата им ги нуди на малите и средни претпријатија.

На конференцијата, чија целосна агенда можете да ја погледнете на следниот линк, меѓу другото ќе се зборува и за тоа како до брз раст со помош на дигиталниот маркетинг, за електронската трговија како можност за македонските компании за излез на светскиот пазар и за тоа како да успеете да ја финансирате својата претприемачка и иновативна идеја.

Присутните на оваа конференција на трите различни панели ќе имаат можност да слушнат повеќе од претставници на Фондот за иновации и технолошки развој, Insider ID, Таргет Груп, Масит, Стартап Македонија, Piksel, Creative Hub, Image PR, P3 Инфомедиа, Paket.mk, Signori, DHL Express, Асоцијација за е-трговија на Македонија и Шпаркасе банка.

Инаку, „European Day of the Entrepreneur“ се одржува по 14-ти пат во рамките на Европска недела на мали и средни претпријатија, серијал од настани кој има за цел промовирање на претприемништвото, креативноста и иновативноста, како и информирање на претприемачите за поддршката што им се нуди преку разни форми за нивен развој достапни во националните, локалните програми и програмите на ЕУ.
Присуството на оваа конференција е бесплатно, а за регистрација на вашето место на овој навистина уникатен настан доволно е да се регистрирате и потврдите своето присуство на следниот линк. Бројот на места е ограничен

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •