26 C
Skopje
сабота, јули 11, 2020

Фарските Острови ќе се затворат за туристи

Kabtel desktop

Фарските Острови се група автономни острови помеѓу Исланд и Норвешка, кои се под јурисдикција на Данска. Тоа подрачје е особено популарно кај туристите од целиот свет.

Неодамна архипелагот се соочи со проблеми поради ресурсите кои биле потрошени за масовниот туризам. Сега популарната туристичка дестинација смисли иновативен начин да се грижи за своите домови, но и понатаму да прима посетители.

Според официјалното соопштение на островите, тие се затворени поради одржување, но се отворени за волoнтирање. Земјата донесе одлука да ги затвори своите туристички знаменитости и атракции во текот на викендот 16 и 17 март 2020 година.

Туристите коишто сакаат да ги посетат островите тој викенд може да се пријават и да помогнат во напорите за зачувување на местото. Островите бараат 100 волонтери.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •