-6 C
Skopje
четврток, јануари 21, 2021

Oва е најеколошкото пише за шампон направено од сапун!

Kabtel desktop

Ви го претставуваме најеколошкото шише за шампон во светот. Најнеобичниот момент кај шишето е тоа што не е направено од ниту еден вообичаен материјал за шишиња, туку е направено од – сапун.

Шампонот е спакуван во шишето, кое нема никакви отвори затоа што е направено и целосно затворено во калап. За да го „отворите“ треба да исечете еден од ќошевите.

Берлинската дизајнерка Јона Брајтенхубер го создаде шишето Soapbottle со цел да помогне во борбата против пластичниот отпад. Просечниот човек користи по неколку пластични шишиња за гел или шампон годишно.

Кога ќе го потрошите шампонот спакуван во Soapbottle, можете шишето да го користите како сапун.

Soap Bottle to combat plastic waste

Eco-friendly shampoo bottle made entirely out of soap.

Posted by Startup Selfie on Понеделник, 23 декември 2019

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •