12 C
Skopje
вторник, април 13, 2021

Отворени апликациите за EIT Digital Venture Program

Kabtel desktop

 EIT Digital Venture Program (аплицирањето е отворено до 26-ти АПРИЛ!!!) EIT Digital Venture Program им помага на претприемачки тимови од 20 различни земји со технолошки решенија кои се процес на финализација на MVP. Oваа програма вклучува  пред-акцелератор во времетраење од  осум недели кој ќе се изведува во 5 региони кои се партнери на самата програма и тоа, Грција, Латвија, Полска, Португалија, Словенија. Сите тимови добиваат финансискиа помош до  €25,000 во 3 фази од MVP па се до имплентација и наоѓање на првиот инвеститор.

Меѓународна помош за раст за Европски претприемачи 

 • Добијте финансиска помош до  € 25,000
 • РазвијтеMVP Minimum Viable Product
 • Oсновајте технолошка компанија и решение 
 • Добијте помош за развој на бизнис од светски меѓународни експерти
 • Станете дел од Евроспки водечки иновациски екосистем 

Преку Venture програмата инвестираме во личности кои доаѓаат од различни средини но имаат енергија, страст и визија да станат идните светски претприемачи. Претприемачкиот талент е насекаде, па така ние даваме шанса и нудиме можности таму каде има талент. Приклучетени се на ова патување и помогнетени во истакнување на визионерите!

Наши партнери се:

 • ABC Акцелераторот во Регион бр. 1: Босна и Херцеговина, Хрватска, Северна Македонијаа, Црна Гора, Србија, Словенија  
 • Foun.ation во Region 2: Албанија, Бугарија, Кипар, Грција, Романија
 • Startup Wise Guys во Регион 3: Eстонија, Латвија, Литванија, Украина 
 • BGI in Region 4: Малта и Португалија 
 • Kraków Tехнолошки Парк Регион 5: Чешка, Полска Словакија 

Заради Covid-19 

EIT Digital Venture програмата воглавно била виртуелна која поврзува основачи од различни региони преку онлајн сесии. Заради новонастанатата ситуација исто так сме подготвени да организираме bootcamps како и final pitch целосно онлајн. 

Како фунцкионира прграмата со помош на оваа програма можете да стигнете од идеја до инвестиција за помалку од една година. 

Во прилог линк до правилата за аплицирање.

Сподели!
 •  
 •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
 •  
 •