22 C
Skopje
среда, јули 15, 2020

Nosy е минималистички уред за дишење кој не се носи на уста

Kabtel desktop

Nosy е минималистички уред за дишење кој е еден вид прочистувач на воздух. Станува збор за уред кој воошто нема да ви попречува во извршувањето на секојдневните активности и на неинвазивен начин ги филтрира загадувачите од урбаните средини.

Прочистувачот на воздух се става на носот, удобен е и може да филтрира 90% од воздухот кој го вдишува корисникот. За разлика од целосните маски, овој уред е далеку попријатен за носење. Nosy ќе ви обезбеди до 10 часа филтрација на воздухот пред да мора да го наполните пак. Понекогаш можете да го носите и неколку дена без полнење, во зависност од времето што го поминувате надвор.

Минималистичкиот Nosy е резултат на зголемената потреба за персонално чистење на воздухот и потребата од уреди за филтрација на воздухот со цел да се подобри здравјето на луѓето.

A New Way to Breathe

This wearable air filter doesn't cover your mouth. 🤔

Posted by Startup Selfie on Понеделник, 11 мај 2020

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •