25.8 C
Skopje
петок, јуни 25, 2021

Листа од 65 бесплатни курсеви од „Харвард“, „Стенфорд“, „Принстон“ и „Јејл“

Kabtel desktop

Секоја година во САД, се објавува листа на највисоко рангираните универзитети во државата. Овие образовни институции се познати по нивните ригорозни академски програми, реномирани научници и убавите универзитетски кампуси, пренесува „Бизнис Инсајдер“.

Но школувањето во овие институции е тешко достапно, а истовремено школувањето во нив е многу скапо без стипендии.

Благодарение на онлајн образовните платформи како „Курсера“, „едИкс“ и „ФјучрЛрн“, се зголеми пристапот до високо квалитетното образование. Дел од курсевите се бесплатни и/или финансиски достапни, менторирани од инструктори кои изучуваат во најдобрите универзитети и академски институции во светот. Засега, достапни се курсеви од училишта како „Харвард“, „МИТ“, „Јејл“, „Колумбија“, „ЈуПен“, „Стенфорд“, „Џон Хопкингс“, „ЕнВајЈу“, и Универзитетот во Мичиген. Со само мала доплата, заинтересираните ќе добијат и сертификат за курсот.

Бесплатни курсеви од „Принстон“

Бесплатни курсеви од „Харвард“

Бесплатни курсеви од „Колумбија“

Бесплатни курсеви од „МИТ“

Бесплатни курсеви од „Јејл“

Бесплатни курсеви од „Стенфорд“

Бесплатни курсеви од Универзитетот во Чикаго

Повеќе бесплатни курсеви од преостанатите реномирани универзитетски инстутиции може да пронајдете тука.

Извор – Радио МОФ

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •