15.8 C
Skopje
вторник, септември 28, 2021

Aпликации кои ви помагаат да останате мотивирани

Kabtel desktop

Без разлика дали сте почнале да вежбате во последно време, да се чувствувате поздраво, сте нашле ново хоби што го сакате, или пак конечно да започнете да ги правите плановите што досега сте одложувале, секогаш има момент кога само ќе заборавите на сето тоа и ќе одлучите денот да го поминете гледајќи ја серијата или вршење на оние работи што некако, и покрај тоа што не ве прават среќни на начин како што посакувате, сепак секогаш на врвот на листата со приоритети. Затоа предлагаме неколку апликации кои можат да ви помогнат да поставите цели што ги сакате и кои навистина сакате да ги постигнете , пишува Buro.

Be Focused

Можеби сте слушнале за техниката за завршување обврски која што ги дели во пократки временски интервали, апотоа ви дава позитивно чувство за количината на извршената работа во дадена временска рамка. Оваа апликација ќе ви помогне да ја поделите таа работа на 25 минути, а во меѓувреме ќе ви овозможи пауза од една минута. Одлично е за правење работни задачи околу часовникот, наоѓање време за читање и оние задачи што нормално не сакате да ги правите, ќе го направат позабавно и ќе создадат навидум пократко време. Апликацијата е бесплатна и може да ја преземе корисниците на iOS и Android.

iWish

Друга бесплатна апликација која може да ви помогне да ги постигнете своите цели се нарекува iWish и е идеална за оние кои сакаат да водат сметка за задачите што допрва треба да бидат завршени или веќе да се завршени. Со апликацијата iWish, можете да креирате ваш список со желби и цели, да ги снимите, зачувате идеи и да направите планови во области како што се спорт, велнес и работа.

Sanity & Self

Апликацијата Sanity & Self е нешто како подкаст, психотерапевт и дневник во едно. Овозможува на корисникот да слуша скоро илјадници аудио записи од различни тематски области со кои честопати се бориме со себеси, а може да се искористи и за снимање на сопствените желби, планови, стравови и амбиции. Исто така, за надомест од 9,99 долари, исто така е можно да контактирате со специјалист и да отклучите нови функции за да ви помогнеме да се справите со секојдневните проблеми.

I Am

Но, понекогаш ви треба само убав збор за да ставите сè во функција, I Am е добар избор. Лесно е за употреба и ви испраќа пораки за охрабрување на дневна или неделна основа. Иако можеби звучи малку слатко, понекогаш реченица на охрабрување е всушност сè што ви треба за да бидете во чекор со вашите секојдневни активности. Најдобро е што можете да ги прилагодувате пораките за охрабрување според темата, а кога ќе ги примите, тие ќе бидат прикажани на вашиот екран во форма на пораки.

Forest

Една интересна апликација ќе ви помогне, донекаде иронично, да поминете повеќе време без мобилен уред во вашите раце. Апликацијата шума е дизајнирана да засади дрво во внатрешноста на апликацијата пред да престанете да го користите вашиот мобилен телефон. Колку подолго не го уклучувате вашиот мобилен телефон, толку повеќе расте дрвото и кога ќе го вклучите мобилниот телефон, умира. Со подолг пероиод на некористење мобилен телефон, корисникот всушност гради шума, а апликацијата му дава можност да отклучи специјални награди кои потоа отвораат можност за виртуелно садење дури 30 нови видови дрвја. Оваа апликација особено би можела да им се допадне на љубителите на растенијата во реалниот свет и да ги натера да се грижат за вистински билки во нивниот дом. Апликацијата е бесплатна.

Извор – www.hybread.mk

Фото – Maxi.News

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •