Во Крушево ќе се градат фотоволтаици, инвестиција од 5 милиона евра

- Advertisement -

Во Крушево ќе се градат фотоволтаични електрани во вкупна вредност од 5 милиона евра. За таа намена, во крушевската локална самоуправа денеска се одржаа јавна презентација и расправа за урбанистичките проекти, надвор од опфатот на урбанистички план за изградба на фотоволтаични електрани.

Според крушевскиот градоначалник Томе Христоски, со оваа расправа се најавува инвестицијата од 5 милиони евра за изградбата на фотоволтаиците.

- Advertisement -

-Ја најавуваме оваа голема инвестиција и очекуваме за брзо почеток со работа на теренот. Изградбата на фотоволтаични електрани е инвестиција вредна 5 милиони евра и претставува резултат на соработката со инвеститори од државава и од странство, изјави Христоски.

Сподели!
- Advertisement -