12.8 C
Skopje
недела, октомври 24, 2021

Играчките во Happy Meal оброците на McDonald’s ќе бидат од обновливи материјали!

Kabtel desktop

Популарните детски оброци Happy Meal претставуваат централна компонента во понудата на брендот за брза храна McDonald’s, а нивната популарност во голема мера се должи на играчките кои доаѓаат со нив.

Меѓутоа, компанијата во последните години се стреми кон поголема одржливост на своите производи, па така падна и одлуката дека до 2025 година, сите играчки кои ќе бидат вклучени во детските оброци ќе бидат создадени од обновливи материјали.

Во својот амбициозен потфат, McDonald’s ќе користи само „био-базирани и рестително-добиени материјали и сертифицирани влакна“ кои ќе доаѓаат од обновливи извори и ќе можат да се рециклираат.

Компанијата претходно ја тестираше ваквата опција и целосно се префрли на играчки од еко-алтернативи во Франција, по што исто така следеа и пазарите на Обединетото Кралство и Ирска, а сега низ целиот свет.

Меѓутоа, промените поврзани со играчките во Happy Meals нема да застанат само на материјалот. Од McDonald’s размислуваат и за нивно персонализирано адаптирање, односно да им се овозможи на децата (и возрасните) да ги модификуваат по свој вкус и избор со дополнителни додатоци и стикери.

Исто така се размислува да се создадат и колекционерски играчки кои ќе се склопуваат од повеќе делови.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •