Русија ги забрани Фејсбук и Твитер

- Advertisement -

Во Русија е забранет пристапот до социјалните мрежи Фејсбук и Твитер.

Во соопштението на руската Федерална агенција за информатичка технологија и надзор на масовните медиуми се вели дека Фејсбук ги дискриминирал руските медиуми.

- Advertisement -

Се вели дека Фејсбук ги цензурира руските медиуми како РИА Новости, Русија денес и Спутник.

„Одлучено е да се блокира пристапот до Фејсбук на територијата на Русија“, нагласи Федералната агенција за информатичка технологија и надзор на масовните медиуми на Русија.

- Advertisement -

Покрај Фејсбук, забранет е и Твитер, објави руската новинска агенција Интерфакс.

Сподели!
- Advertisement -