Илон Маск стартуваше алатка за барање работа

- Advertisement -

Социјалната мрежа X експериментира со алатка за барање работа. Бета верзијата на оваа функција беше лансирана во август годинава за верифицирани корисници, но веб верзијата на алатката сега е достапна за сите корисници на X, додека наскоро се очекуваат и верзии за iOS и Android уреди.

Функцијата за барање работа веќе содржи огласи и различни технолошки компании, вклучувајќи ги и тие на сопственикот на X, Илон Маск. Моментално се отворени позиции во компаниите SpaceX, Tesla, Neuralink, x.ai, како и во самата X.

- Advertisement -

Маск претходно вети дека ќе се осигура дека ривалот на неговата компанија X за популарниот LinkedIn ќе биде кул, но изгледа дека засега е едноставен и дека нуди само основни работи. Корисниците можат да прегледаат огласи за работа и описи, но се пренасочуваат на страници на трети страни за да се комплетира апликацијата за работната позиција, дури и за тие на X.

- Advertisement -

(Klix.ba)

(фото: X)

Сподели!
- Advertisement -