Instagram на сите корисници им овозможи преземање на Reels од јавните профили

- Advertisement -

Социјалната мрежа Instagram на сите корисници им овозможи да преземаат Reels објавени на јавни профили. Шефот на мрежата, Адам Модерни, оваа информација ја објави преку својот канал за емитување и потврди дека сите корисници на платформата можат да симнуваат Reels објавени на сите јавни профили.

Меѓутоа, и понатаму е достапна опцијата корисниците на јавните профили да го оневозможат преземањето на одделни објави или на сите кои се објавени на профилот. Ако станува збор за корисници помлади од 18 години, преземањето е оневозможено по автоматизам.

- Advertisement -

После тест периодот, Мосери уште во јуни соопшти дека оваа опција е достапна за корисниците во САД, а сега стигна кај сите корисници во светот.

Лично како на платформата TikTok, опцијата преземање е во склоп на копчето “share” (сподели), а секој Reel кој ќе го преземе корисникот ќе биде означен со watermark и со името на профилот од кој е објавен.

- Advertisement -

(Science Alert)

Сподели!
- Advertisement -